Je kunt natuurlijk op je Twitter een tweet plaatsen met daarin een NFT die je hebt gekocht, maar het kan beter. Twitter introduceert de optie om een NFT-profielfoto te gebruiken in zeskant, in plaats van het bekende ‘ronde ei’ van het platform. Er wordt al flink mee geëxperimenteerd (en gefaket).

Het nieuwe blauwe vinkje
Door ons nuchtere Nederlanders wordt het blauwe vinkje al snel als pretentieus gezien, maar dat vinkje is niets vergeleken bij de nieuwe mogelijkheid. Je kunt namelijk alleen een zeskantige profielfoto krijgen op Twitter als je hiervoor een NFT inzet. Je moet hiervoor wel Twitter Blue hebben (en dat is op dit moment alleen nog live in de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië), een abonnementsvorm waarvoor je 2,99 dollar per maand betaalt. Je kunt hiermee bijvoorbeeld tweets ongedaan maken en tweets opslaan in mapjes.

Maar nu komt daar dus die NFT-profielfotomogelijkheid bij, waardoor je foto niet meer een ronde vorm is, maar een zeskant. Het is de bedoeling dat je hierin je NFT uploadt, zodat je aan iedereen kunt laten zien dat je geld hebt uitgegeven om online kunst te bezitten. Waar zelfs over is nagedacht, dat is dat er wel wordt gecheckt of een bepaalde afbeelding echt jouw eigendom is. Je kunt mensen keihard frustreren door hun NFT met rechtermuisklik op te slaan op je computer en op Twitter te uploaden alsof het jouw NFT is, maar Twitter toont een klein icoon om te laten zien dat de NFT is bevestigd (dus dat de uploader inderdaad de rechtmatige eigenaar is).